Змагання за Царство Небесне

Саме такою поживою 27 лютого вирішили наповнитися 9 семінаристів на чолі з віце-ректором Львівської Духовної Семінарії Святого Духа отцем Орестом Демком, вирушивши в Карпати для активного відпочинку на лижах.

Правду кажучи, такої фізичної активності часом дуже бракує в Семінарії. Тому подорож, зміна обстановки є дуже необхідною для людини, а особливо для семінариста.
 
Подорож – це як перегляд фільму, який можна побачити дивлячись у вікно машини під час мандрівки, це щось неймовірне. Ми рушили рано на світанку. Мали нагоду  відчути на собі і пережити наочно жахливість наших доріг.
 
Хорошим фундаментом для початку стала саме Божественна літургія о 3:00 ранку. Опісля нас чекала довга дорога. Спершу село Татарів – де була зупинка на переодягання і вдягання в лижне спорядження, опісля цілоденне катання на схилах села Яблуниця.
 
Перший день ми закінчували  вечірньою, яку очолив митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), в селі Полиниця, що розташоване неподалік гірськолижного курорту Буковель. Далі усіх семінаристів, священників з усіх українських єпархій, їх сімей та дітей жителі села розібрали по своїх домівках на ночівлю перед днем змагань, змагань за Кубок Блаженного Йосафата Коциловського.
 
Але ми, семінаристи Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, разом з отцем повернулися в село Татарів, до нашого співбрата студента 6-го курсу Радченка Сергія, який погодився прийняти всіх нас у своїй скромній домівці.  
 
Вдома на нас чекала смачнюща вечеря, де ми краще познайомились із усіма домашніми рідними Сергія: мама Галя та батько Віталій, маленька-гарненька сестричка Катеринка.
 
Повечерявши, ми співали, слухали міні-концерт Катеринки та цікаві історії про селище Татарів.
 
А зранку 28 лютого поснідавши ми відправилися в село Поляниця, де парохом є отець Богдан на Архиєрейську літургію, яку очолили три єпископи Української Греко-Католицької Церкви: митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин), єпарх Коломийсько-Чернівецький Микола (Сімкайло) та єпарх Паризької єпархії святого Володимира владика Борис (Ґудзяк). До цієї літургії також долучилися більше ста священнослужителів – учасників, їх сім’ї  та діти, а також миряни села Поляниці. По закінченні літургії всі  вирушили за спорядженнями та квитками на гірськолижний курорт «Буковель».
 
На цьому курорті на нас очікували директор інструкторів по катанню пан Андрій та його невтомна і приємна команда. Там ми отримали номери, за якими мали б стартувати на цих змаганнях. Опісля ми відправилися по 10 чоловік групами на  13 трасу цього курорту. Бо саме на цій трасі для учасників був підготований схил для спуску на лижах у виді «гігант слалом».
 
Наш студент шостого курсу Львівської Духовної Семінарії Сергій Радченко мав перший номер, і саме він мав честь відкривати змагання присвячені пам’яті Блаженного Йосафата Коциловського.
 
Хочеться звернути увагу на те, що наш студент Богдан Кліщ, який тільки 27 лютого вперше став на такі лижі, з повним спорядженням виборов III-тє місце в категорії семінаристів. Ось декілька слів від нього: «В мене був хороший вчитель Сергій Радченко, і як кажуть поганий той учень, який не вміє перевершити свого вчителя. Але я непоганий. І тому за Божою ласкою мені вдалося втримати саме цю перемогу».
 
Як зазначали організатори, а потім і благословляли владики, такі змагання мають намір бути щорічними. Дякуюємо всім організаторам за таку ласку. А особлива подяка Богу за надану можливість активно відпочити.
 

Схожі записи