«Наша Церква має що сказати, ми маємо чим поділитися як зі Східними Католицькими Церквами, так і з усією Католицькою Церквою», – владика Богдан Дзюрах

Ще один інформаційний ресурс УГКЦ – сайт Синоду Єпископів, має на меті відкрити ширший доступ до інформації про життєдіяльність Церкви усім зацікавленим, а отже – сприяти інтеграції Церкви в суспільне життя через сучасні медіа. Це ще одне вікно у світ: владики матимуть змогу черпати актуальну інформацію про діяльність Церкви з першоджерела, а також дістають додатковий потужний амвон, щоб нести Слово Боже, ділитися думками як у середовищі УГКЦ, так і назовні. Планується, що ресурс буде тримовним: окрім української версії, матиме і англійську, а також італійську, як мову спілкування всередині Католицької Церкви.

«Наша Церква має що сказати світові, – каже владика Богдан Дзюрах. – Ми маємо чим поділитися як зі Східними Католицькими Церквами, так і з Вселенською Католицькою Церквою. Нашим слабким місцем є те, що можемо провадити велику діяльність в Україні, реалізувати цікаві проекти, але вони великою мірою залишаються невідомими за межами україномовного адресата…»

На сьогодні медійність, присутність в інформаційному полі, інтерактивність – необхідна умова для діяльності живої сучасної Церкви, якою прагне бути і є УГКЦ. Проте, на думку владики Богдана, первинним було і залишається реальне, а не віртуальне життя в Інтернет-просторі, повідомлення і «вподобайки» не є самоціллю.

 «Новина – це лише відображення реальної події в житті Церкви, –  каже владика. – Важливо, щоб нам було що розповісти і чим поділитися. Це також і покликання Церкви: коли Христос навчав апостолів і дав їм великий скарб – Євангеліє, Він послав їх доносити цю добру новину до всіх, спраглих надії, Божої любові та благодаті… Світ сьогодні переповнений негативом, і антидотом, ліками, є добра новина Христа, яка має утвердити людей в надії, що добро сильніше, ніж зло, любов сильніша від ненависті, а правда сильніша від омани…»

Інформаційний ресурс Синоду Єпископів УГКЦ www.synod.ugcc.ua має такі основні розділи:

1) докладну інформацію про членів Синоду – чинних єпископів та емеритів, із біографічними матеріалами, фотографіями, цитатами з інтерв’ю та виступів;

2) діяльність Синоду як єдиного органу, «спільної дороги» владик Церкви, яким Господь доручив провідництво церковної спільноти;

3) докладна інформація про Синоди Єпископів УГКЦ, які відбуваються раз на рік, із документами, відео- , фото- та аудіоархівами – матеріалами, які окреслюють стратегію діяльності Церкви на певний час (як-от програмна Стратегія'2020, прийнята десять років тому).

Владика підкреслює: для Церкви є важливим зворотний зв’язок із людьми, важливо розуміти, чи чують її люди, і вміти слухати людей.  

«Важливо розуміти, чи чуємо ми людей, – каже він. – Чи ми, як Церква, є вразливими до голосу сучасної людини з її потребами, чи здатні сформулювати відповіді на нагальні питання у світлі Божого Слова і любові. І це є свідченням якості Божого служіння. Ми всі потребуємо оживлення віри, яка народжується зі слухання. Вухо і серце повинні бути відкритими до Божого голосу, щоб могти і мати право промовляти Його Слово…»

Інтерв'ю можна переглянути тут – Добра розмова на Воскресіння. Живе радіо

Схожі записи