Close

Ще не зареєстровані?Зареєструватися на сайті.

lock and key

Ввійти на сайт Львівської Духовної Семінарії

Account Login

Духовна віднова з «падре Сержом»

Субота, 22 Лютий 2020 р. Б.

Сьогодні до нас завітав о. Сяргєй / Сергій Ганчаров, ЗНІ – чернець, що відомий як  християнський youtube-блогер «падре Серж»

Отець Сергій належить до монашої спільноти Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Попри те, що він є молодим священником, вже встиг здобути прихильність в багатьох людей завдяки цікавій та харизматичній проповіді, і, відвазі давати відповіді на непрості запитання.

Сьогодні ми мали нагоду віч-на-віч слухати о. Сергія і пропонуємо Вашій увазі деякі його думки:

  • християнство – це про те, чи ми є християнами поза Неділею (поза храмом)?!;
  • у нас всередині кожного живе «монах» - ми потребуємо виходити на «пустиню» і спілкуватися з Господом віч-на-віч!;
  • коли до нас приходять випробування, то нам хочеться втікати зручною і звичною дорогою наших пристрастей. Але той, хто споглядає пристрасті – не може споглядати Бога!;
  • щоб почати споглядати Бога, потрібно відмовитися від своїх страхів; коли над нами панує страх, ми отваринюємося;
  • не дозволяйте страху панувати над вами, але хай Любов панує у вас і над вами;
  • коли ми змагаємося з нашим страхом [який породжує пристрасті], то наше життя змінюється, воно наповнюється;
  • два крила нашого змагання у вірі – молитва і піст;
  • хто не молиться, той втрачає смак духовного життя; хто залишає молитву – той втрачає все;
  • відмовитися від свого бачення іншої людини – це дозволити їй відкритися такою, якою вона є;
  • коли віра є реальною, то вона воплочується в життя і прості слова стають глибокими;
  • атеїсти сучасності – це люди, які зустрілися із стражданням і не знали як з ним впоратися; «якщо я чи мої близькі страждають, то значить Бога немає», - сказали вони собі;
  • свобода нашої волі цілковито реалізується у сповненні Божої волі, частинкою якої вона є!
  • Ісус став Людиною, тому, ким би ми не були, маємо стати Людиною!

Більше фотографій можна переглянути тут - фото.

Віталій Караман,

Медіа-Центр ЛДС